MANŞETLER

Kemiklerin Kimliği Belli Oldu: Bulunan Kemikler Korhan Berzeg’e Ait Çıktı

Kayıp Korhan Berzeg’e Ait Kemik Parçaları ve Eşyalar Bulundu

Bandırma ilçesinde 4 gündür devam eden arama çalışmaları sonucunda, kayıp olan Korhan Berzeg’e ait olduğu düşünülen kemikler, kızından alınan DHA ile eşleşti. Ayrıca arama çalışmalarının gerçekleştirildiği bölgede bir kemik ve gömlek parçası bulundu. Berzeg’in tatil için geldiği yazlık evinden ayrıldıktan sonra haber alınamayan ve evinin 3,5 kilometre uzağındaki dere kenarında 312 gün sonra kimlik, ehliyet, banka, kredi kartları ve kıyafet parçaları ile kendisine ait olduğu düşünülen kemik parçaları bulundu.

Bölgede 4 gündür yapılan arama çalışmalarında dün 1 kemik parçası daha bulunurken, 30 kilometrekarelik alanda 3 kadavra arama köpeği ile tarama işlemi gerçekleştiriliyor. 61 jandarma personeli, tırmıklarla da çalıların arasında arama yapmakta.

Korhan Berzeg’in kaybolduktan 312 gün sonra, Gelgeç Mahallesi Muhtarı Ahmet Gülay tarafından Armutlu Mahallesi’nin 3,5 kilometre uzağındaki ormanda dere kenarında Berzeg’e ait kimlik, kredi kartı, kıyafet ile insana ait olduğu değerlendirilen kemik parçaları bulundu. Yaşanan olayın ardından yapılan olay yeri incelemesinde, pantolonun parçalanmış paça kısımlarının cebinde yine parçalanmış kahverengi cüzdan, içerisinde Korhan Berzeg adına düzenlenmiş 3 farklı bankaya ait kredi kartı, 1 banka kartı, parçalanmış İstanbul ücretsiz taşıma kartı, İstanbul Mavi kart, sürücü belgesi ve kimlik kartı ile biri parçalanmış 5 adet 10 TL, 1 adet 100 TL, 1 adet 50 TL, 1 araç anahtarı ile muhtelif anahtarlar bulundu. Cumhuriyet Savcısı ile jandarma ekiplerinin olay yerinde yaptığı çalışmanın ardından, kemik parçaları ile kıyafet ve malzemeler incelenmek üzere alındı.

Üzerinde doku olmayan, kalça ve göğüs kafesine ait olduğu değerlendirilen kemik parçaları DNA testi için İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’na gönderildi. Yapılan incelemede bulunan kemiklerin Korhan Berzeg’e ait olduğu tespit edildi. DNA eşleşmesi için Berzeg’in kızından alınan kan örneği kullanılacak. Arama çalışmalarının 3. gününde bulunan 10 santimetre uzunluğundaki bir kemik parçası da aynı şekilde İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu