MANŞETLER

Hamas, İsrailli tutsağın videosunu paylaştı

İsrail Gazze’deki Esir Olayı Hakkında Video Yayımlandı: “Kendinizden Utanmalısınız”

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik devam eden saldırılarına karşı Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 7 Ekim 2023’te esir alınan İsrailli Hersh Goldberg-Polin’in şok edici bir videosunu yayımladı.

Yaklaşık üç dakika süren videoda Goldberg-Polin, İsrail hükümetinden esirleri evlerine döndürmesini istedi. 23 yaşındaki Goldberg-Polin, videoda 7 Ekim’de Re’im yakınlarındaki Supernova Festivali’nde esir düştüğünü anlattı.

İsrailli esir, başbakan Netanyahu ve hükümetini sert bir dille eleştirerek, “Binlerce vatandaşla birlikte bizi ihmal ettiniz. 200 gün boyunca terk ettiniz ve ordunun tüm çabaları başarısız olduğu için kendinizden utanmalısınız” dedi. Goldberg-Polin ayrıca, Tel Aviv’deki hava saldırılarında yaklaşık 70 esirin öldüğünü iddia etti.

Goldberg-Polin, görüntülerde kolu dirseğinden kesilmiş olarak yer aldı. Bir el bombasını dışarı atan esir, yaşadığı yaralanma sonucunda o anı hatırlamadığını söyledi. Videonun ne zaman çekildiği belirsiz olsa da Goldberg-Polin, yaklaşık 200 gündür esir tutulduğunu belirtiyor.

Sığınaktan fırlatılan el bombası sonucunda yaralanan Goldberg-Polin’in dramı devam ederken, ailesini çok sevdiğini ve onları çok özlediğini ifade etti. ABD vatandaşı olan Goldberg-Polin’in çığlık atan sesi, Israil-Gazze geriliminde yaşanan insanlık dramını bir kez daha yüreklerimizde hissettiriyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu