MANŞETLER

Efsane Diziler: Televizyon Tarihinde İz Bırakan Başyapıtlar!

Dizilerin Efsaneleşmiş Final Yapan Diziler Listesi

Kimimiz hikayesine tav oluyor, kimimiz hayranı olduğu oyuncuyu görmek için açıyor, kimimiz şehir hayatının kaosundan kaçmak için gece dinlencesi niyetine izliyor… Sebebi ne olursa olsun, diziler hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olmayı sürdürüyor.

Son zamanlarda sosyal medya platformlarında dikkat çeken bir şey var: Yıllar önce final yapan ama ne kadar zaman geçerse geçsin hala büyük bir hayranlıkla zilenen efsane diziler… Hem yayınlandığı dönemde hem de final yaptığı günden beri dijital platformlarda rüzgar estiren efsane dizileri sizin için listeledik…

  1. 1. KADIN 1 ERKEK (2008-2015)

    1997 Kanada yapımı Un gars, une fille dizisinin Türkiye uyarlaması olarak 2008 yılında seyirci karşısına çıkan 1 Kadın 1 Erkek dizisinin televizyonun sevilenleri arasına girmesi hiç uzun sürmedi. Romantik ve evlilik hayali kuran Zeynep ile romantizmden oldukça uzak Ozan’ın ilişkisini temel alan dizi kadın-erkek ilişkilerine dair kült sayılacak bir yapım olmayı başardı. 2008 yılından 2015 yılına kadar toplam 416 bölüm, 8 sezon olarak yayınlanan 1 Kadın 1 Erkek dizisinin başrolünü Demet Evgar ile Emre Karayel paylaştı.

  2. 2. AŞK-I MEMNU (2008-2010)

    Kaç sene geçerse geçsin Türk televizyon tarihinin efsanelerinden biri olacağı kesin olan yapımlardan biri de Aşk-ı Memnu. Kanal D ekranlarında 2 sezon ve 79 bölüm olarak yayınlanan dizi, oyunculardan prodüksiyona her alanda seyircinin sevgilisi olmayı başardı. Dizi tarihinin en iyi uyarlamaları arasında kabul edilen Aşk-ı Memnu’nun yapımcılığını Ay Yapım üstlendi. Halit Ziya Uşaklıgil’in tartışmalı romanı Aşk-ı Memnu’nun o zamana kadarki tüm uyarlamalarını geride bırakan yapımda Beren Saat, Kıvanç Tatlıtuğ, Selçuk Yöntem, Hazal Kaya, Nebahat Çehre, Zerrin Tekindor ve Nur Fettahoğlu rol aldı.

  3. 3. BİZİMKİLER (1989-2002)

    Türkiye’nin özel televizyonlarla tanıştığı gibi hayatına dahil ettiği Bizimkiler dizisi bir şehir efsanesi gibi bugün de adından söz ettirmeye devam ediyor. Bugay Film ve Ar Ajans ortaklığı ile TRT1, Star TV ve Show TV’de 15 sezon kesintisiz yayınlanan Bizimkiler dizisi 459. bölümünde final yapmıştır ve Türk televizyonlarının en çok sezonuna sahip dizi olma ünvanını elde etmiştir. Bir apartmanda yaşayan aileler üzerinden Türkiye sosyolojik yelpazesini mercek altına alan dizinin kadrosunda Erdal Özyağcılar, Ayşe Kökçü, Engin Şenkan, Ercan Yazgan, Mehmet Akan, Savaş Dinçel ve Oktay Sözbir gibi oyuncular yer aldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu