MANŞETLER

Drone ile çekim yapana 153 bin TL ceza kesildi!

Bolu’daki Doğal Güzellikler Göz Kamaştırıyor!

Abant Gölü Milli Parkı, Yedigöller Milli Parkı ve Gölcük Tabiat Parkı, her yıl yerli yabancı turistleri büyüleyen doğal güzellikleriyle göz kamaştırıyor.

Bu eşsiz manzaralar, sadece tatilcileri çekmekle kalmıyor, fotoğraf tutkunlarını da cezbediyor.

Özellikle yeni evlenecek çiftler, unutulmaz anılar biriktirmek için Abant, Gölcük ve Yedigöller’de fotoğraf ve video çekimlerine akın ediyor.

Ancak, ticari amaçlı izinsiz çekim yapanlara ciddi cezalar veren Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü, bu konuda sıkı denetimler yapıyor.

Ticari amaçlı izinsiz drone çekimlerine karşı kesilen ceza 153 bin 850 TL’ye kadar çıkabiliyor.

Öte yandan, belgesel, sinema, dizi ve reklam filmleri gibi profesyonel çekimler için günlük bedeller 6 bin 150 TL ile 30 bin 770 TL arasında değişiyor.

Fotoğrafçılar ise düğün ve nişan çekimleri için belirli ücretler ödemek zorunda kalırken, çiftlerin ekonomik olarak zorlanmaması adına fiyatların makul tutulması talep ediliyor.

Bolu’da fotoğrafçılık yapan Serkan Erkan, çiftlerin özel günlerinde doğayla iç içe olmak istediklerini ve doğru şekilde izin alarak çekimlerini gerçekleştirmeyi tercih ettiklerini ifade ediyor.

Ancak, kaçak çekimlerin ciddi cezalarla karşılanmasıyla çiftlerin ve fotoğrafçıların daha dikkatli davranması ve yasal prosedürlere uyması gerektiği vurgulanıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu