MANŞETLER

Çöl Tozu Rüzgarı Yağmur Bulutlarını Getiriyor!

Türkiye’de Hava Kalitesi Son 48 Saattir Kritik Seviyede!

Son 48 saatte Türkiye genelinde hava kalitesi alarm veriyor. Özellikle Marmara, Ege ve İç Anadolu’nun batısında toz konsantrasyonu rekor seviyelere ulaştı. Hava kalitesini ölçen cihazlar kırmızı alarm verirken, bu durum insan ve canlı sağlığı yanında binalardaki havalandırma sistemleri ve araçlara da zarar verebiliyor.

Filtreler fazladan mesai yaparken, hafta sonu için biraz umut var. Cumartesiden itibaren özellikle Marmara ve Karadeniz’de hava kalitesinde biraz iyileşme bekleniyor.

Gelecek 4 gün boyunca Karadeniz, İç Anadolu ve Marmara’da aralıklı gök gürültülü yağmurlar bekleniyor. Yaşanacak yağışlar lokal ve kısa süreli olacak ancak dolu bırakabilen bulutlar da oluşabilecek.

Düzce’den Ankara’ya, Sivas’dan Erzincan’a kadar yayılacak gök gürültülü yağmurlar toprağı ıslatacak. Güneydoğu Anadolu’da beklenen yağmurlar ise mayıs ayında bereket getirebilir.

Türkiye ve çevresinde aşırı sıcaklarla erken bir mücadele başladı. Hava kalitesindeki dalgalanmalar, bu ilkbaharın en dikkat çeken özelliği haline geldi.

Öte yandan, İstanbul’da hava poyrazdan eserken diğer bölgelerde termometreler 35°C’leri aştı. Bu sıcak hava dalgası özellikle orman yangını riskini artırıyor.

Önümüzde büyük bir yaz mevsimi var. Nisan ayı bitmeden Türkiye’de 36°C’yi aşan sıcaklıklarla karşılaşabiliriz. Özellikle yeşil alanlarda dikkatli olmak ve yangın riski haritalarını takip etmek önemli olacak.

Meteorolojik verilere göre, Nisan ayı en yüksek sıcaklık rekoru 24 Nisan 2024’te kırıldı. Karadenizde ve Ege bölgesinde yer yer 35°C’leri görmek mümkün olacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu