MANŞETLER

Çin Casusluğu İddiasıyla Tutuklanan AfD Çalışanı

Alman Polisi, Alternatif (AfD) Partisi için Casusluk Yaptığı Şüphesiyle Çalışanı Tutukladı

Almanya’nın en büyük yayın kuruluşlarından ARD, RBB ve SWR’nin bildirdiğine göre, Alman polisi Dresden kentinde, AfD politikacısının bir çalışanının, casusluk yaptığı şüphesiyle tutukladı.

Yayın kuruluşlarına göre AfD’nin Avrupa Parlamentosu seçimlerinde liste başı adayı olan Maximilian Krah’ın asistanı olarak çalışan Jian G adlı çalışanın, Dresden’in yanı sıra Brüksel’de de yaşadığı belirtildi.

Aşırı sağcı parti AfD’den henüz bir yorum gelmezken, parti Almanya’da giderek güçlenirken, anketlerde %23 ile ülkede ana muhalefet konumunda olduğu tahmin ediliyor.

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, AfD’nin çalışanının casusluk yaptığı iddialarını son derece ciddi olarak nitelendirerek, “Avrupa Parlamentosu’nda casusluk yapıldığı doğrulanırsa, bu Avrupa demokrasisine içeriden yapılan bir saldırıdır” dedi. Faeser, “Böyle bir çalışanı istihdam eden herkes de bunun sorumluluğunu taşır” diye ekledi.

Almanya’nın iddialarını reddeden Çin Dışişleri Bakanlığı ise, “Almanya’nın sözde casus tehdidiyle Çin’e karşı siyasi manipülasyon yapmayı bırakması gerek” şeklinde açıklama yaptı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu