MANŞETLER

Anadolu’nun Kırkıkındı Mevsimi Geldi!

Anadolu Genelinde Yağmur Var, Toz Taşınımı Artıyor

Cumartesi günü Anadolu geneline yayılan, zaman zaman gök gürültüsü eşliğinde yağmur yağışı bekleniyor. Doğu Akdeniz üstünden taşınan toz bulutları ise Güneydoğu Anadolu’yu etkileyecek ve bu bölgede hava kalitesi düşecek.

Büyükşehirlerde Hava Durumu

Marmara bölgesi başta olmak üzere batı ve kuzey illerindeki tozlu hava temizleyerek yerini poyraz esintilerine bıraktı. İstanbul’da hissedilen serinlik yarın sabah erken saatlerde gök gürültülü yağışa dönüşebilir. Adalar çevresi, Kocaeli ve Yalova’da kuvvetli yağışlar bekleniyor. Sıcaklıklar 15°C civarında seyrediyor.

Ankara’da kurak ve sıcak günlerin ardından, önümüzdeki günlerde bahar yağmurlarıyla serinleyeceği tahmin ediliyor. Sıcaklık 30°C’ye çıkan Ankara, yeni haftaya 20°C civarında devam edecek.

İzmir’de yaklaşık 5 gün boyunca yağmur beklenmiyor; gündüz sıcaklıkları 23 ila 27°C arasında değişecek. Antalya’da ise yaz havası devam ediyor.

Kırkikindi Zamani: Anadolu’nun Yağmurlu Günleri Başlıyor

İlkbahar mevsiminde sıkça gözlemlediğimiz şimşekli gök gürültülü yağışlar, öğleden sonra başlayacak. Genellikle Anadolu’da görülen bu yağışlı günlerde özellikle Ankara, Konya, Kayseri, Malatya, Erzincan, Sivas, Nevşehir, Diyarbakır gibi şehirler etkilenecek. Günün ilerleyen saatlerinde havanın ısınmasıyla yüksek ve soğuk hava katmanlarının etkileşimi sağanak yağışlara neden olacak.

En Yağışlı Dönem Başlıyor

Gelecek 1 ay boyunca Anadolu, yılın en bereketli ve yağışlı günlerini yaşayacak. Ankara’da geçtiğimiz yıl 40 güne yakın süren bahar yağmurları, bu yıl da kendini gösterebilir. Yağmurların Mayıs ayına kadar sürmesi, toprakların canlanması açısından önemli. Özellikle Nisan ayında yağmur almayan yerler için bu yağmurlar son derece kıymetli.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu