GÜNDEM

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2023 yılını 4.5 milyar TL zararla tamamladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan Ayı Oturumu Toplandı: İşte Gelişmeler!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, Nisan ayı üçüncü oturumu için Fatih Saraçhane’deki Başkanlık Binası’nda bir araya geldi. Meclis, 1’inci Başkanvekili Nuri Arslan başkanlığında gerçekleşen oturumda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2023 yılı ‘Faaliyet Raporu Sunumunu gerçekleştirdi. İmamoğlu, kamuya ait 28 şirketin karla kapattığını açıkladı ve 2050 Vizyonu çerçevesinde belirlenen 10 hedefe ulaşmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

İmamoğlu’nun belirttiği hedefler ise şöyle sıralandı: Adil İstanbul, Ulaşılabilir İstanbul, Yeşil İstanbul, Yaratıcı İstanbul, Tarihi Mirasa Sahip Çıkan İstanbul, Afetlere Dayanıklı İstanbul, Olimpik Kent İstanbul, Girişimcilik ve Teknoloji Kenti İstanbul, Gıda ve Su Güvenliğini Sağlayan İstanbul, Özgür, Demokratik ve Lider İstanbul.

Büyük Birlik Partisi Grup Başkan Vekili Dursun Çağlayan ise söz alarak İmamoğlu’na Filistinli çocuklar için yardım kampanyası başlatması çağrısında bulundu. Çağlayan, ‘Büyükşehir belediyesindeki yolluk ücretimizi Filistinli çocuklara destek olacak bir kampanyaya aktarmaya hazırız’ dedi.

MHP Grup Başkanvekili Orkun Ayhan ise İBB’nin faaliyet raporunda yer alan faaliyetlerin İstanbullulara ne kadar dokunduğunu sorguladı ve algısal faaliyetlerin yoğunlukta olduğunu belirtti. Ayhan, İstanbul’un trafik ve toplu ulaşım sorunlarını eleştirerek, İBB yönetiminin bu konularda ciddi adımlar atması gerektiğini vurguladı.

AK Parti Grup Başkanvekili Zeynel Abidin Okul ise İmamoğlu’nun vaatlerini sıralayarak gerçekleştirilmeyen projeleri eleştirdi. Okul, İstanbul’un bütçesinin israf edildiğini, yatırım yerine reklam ve organizasyon gibi harcamalarla 4 buçuk milyar TL eksi bütçeyle kapatıldığını ifade etti.

Geçtiğimiz Nisan ayında gerçekleşen bu oturumda yaşanan gelişmeler, İstanbulluların yakından takip ettiği konular arasında yer almaya devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu