EKONOMİ

Milyonlarca sürücüyü yakından ilgilendiren gelişme! Akaryakıt fiyat farkı düzenlemesi yolda

EPDK, Benzin ve Motorin Fiyatlarında Dev Bir Karara İmza Attı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), akaryakıt istasyonlarında satılan Ultra force, power, fuelsave, VMax, VPro gibi pahalı yakıtlara son veriyor. EPDK’nın yeni kararıyla 15 Mayıs itibarıyla katkılı benzin ve motorin için fiyat farkı kaldırılacak, tek fiyat uygulaması başlıyor.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, akaryakıt istasyonlarında aynı tür yakıtlar için fiyat farkı uygulanamayacak. Tüketici talebi olmadıkça fiyat farkı uygulanan yakıtlar da tarihe karışacak.

Kararın ayrıntılarına göz atacak olursak, 24/7/2019 tarihli kararın bazı maddeleri yürürlükten kaldırılmış. Artık akaryakıt istasyonlarında, fiyat farkı olup olmamasına bakılmaksızın aynı tür yakıtlar için tek fiyat geçerli olacak.

Bu devrim niteliğindeki karar 15 Mayıs 2024 tarihinde yürürlüğe girecek. EPDK Başkanı’nın yürüteceği bu karar, akaryakıt sektöründe dengelerin değişmesine neden olabilir.

Enerji sektöründeki bu önemli değişikliğin yanı sıra, Prof. Dr. Orhan Şen’den meteoroloji tahminlerine ilişkin bir açıklama daha geldi. Yağışlar ne zaman sona erecek? Altın, dolar, borsa ve mevduat arasında hangisi daha fazla ilgi çekiyor? Merak edilen tüm detaylar şimdi gündemde!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu