TEKNOLOJİ

Dev yongalara yeni bir soluk! Taiwans Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), yeniliklere hazırlanıyor.

TSMC, Yeni Nesil 2 nm Fabrikalarıyla Rekabeti Kızıştırıyor!

Çin’in Baoshan bölgesindeki ilk 2 nm fabrikasının ekipmanlarının Nisan ayında kurulması planlanan TSMC, 2024 sonuna kadar deneme üretimlerine başlayacak. İddialara göre, Baoshan’daki 2. fabrikanın ve Kaohsiung’daki 3 tesisin de 2025’te 2 nm seri üretime geçeceği belirtiliyor. İsimsiz bir tedarik zinciri kaynağı, TSMC’nin planlarını hızlandırarak Intel ve Samsung ile daha yakından rekabet edeceğini dile getirdi.

TSMC’nin 2 nm üretimi için ilk müşterisi Apple olacak. Ayrıca analist Ming-Chi Kuo, Apple’ın 2026’da 2 nm süreciyle üretilen çiplere geçeceğini ve bu yongaları iPhone’larında kullanacağını öne sürdü. Kuo’ya göre, TSMC sorunsuz bir geçiş için çip tasarımcısı ARM ile iş birliği yapmıştı.

Apple’ın gelecek nesil yongalarıyla ilgili heyecan verici gelişmeler de gündemde. Analist Jeff Pu, A17 Pro’nun bir geçiş tasarımına sahip olduğunu ve iPhone 16’larda tamamen A18 işlemcisine geçileceğini iddia etti. Pu’ya göre, iPhone 16 ve 16 Plus modellerinde A18 yongası yer alırken, Pro modellerde ise A18 Pro yongası kullanılacak.

Henüz yeni iPhone modellerinin piyasaya sürülmesine uzun bir süre olmasına rağmen, strateji uzmanları, Apple’ın A17 ve A18 Pro’yu kullanma kararının doğru bir hamle olarak değerlendiriyorlar. Apple’ın stratejik açılımları ve isim değişiklikleri konusunda beklemede kalalım, önümüzdeki aylarda nelerin olacağını hep birlikte göreceğiz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu