TEKNOLOJİ

Apple Pencil, Vision Pro ile uyumlu olarak çalışabilir.

Vision Pro Kullanıcıları için Yeni Bir Boyut: Çizimler Artık Dev Ekrana!

Proje hakkında detaylar pek bilinmiyor, ancak Vision Pro kullanıcıları masa ya da başka bir düz yüzey üzerinde çizim yapabilir. Yaptıkları çizim gözlüğe yansıtılabilir. Aslında kullanıcılar bu sayede çevresini dev bir çizim tahtasına dönüştürebilecek.

Yeni iPad Pro ve iPad Air modelleriyle birlikte yeni bir Apple Pencilın açıklanacağı ileri sürülüyor. Fakat cihazın Vision Proyu destekleyip desteklemeyeceğine dair herhangi bir bilgi yok. Sızıntı kaynağı Instant Digitala göre iPadlerle açıklanacak Apple Pencil, 2. nesil kalemin yenilenmiş hali olacak. Değiştirilebilir manyetik uçlar, parlak kaplamaya sahip daha kısa tasarım, renk örnekleme yetenekleri gibi özellikler sunacak.

Diğer yandan kalemin Vision Pro ile uyumluluğu için güncellenmiş bir yazılım da gerekiyor. Ancak teknoloji devinin hangi sürümde destek ekleyeceği de belirsiz. visionOS 1.2nin ilk beta sürümü muhtemelen bu hafta içinde geliştiricilerin kullanımına sunulacak. Appleın visionOS 2yi haziran ayında düzenlenecek olan WWDC 2024te duyurulması bekleniyor.

Sonuç olarak bunların hepsinin birer rivayet olduğunu unutmamak lazım. Her ne kadar Vision Proda kullanılabilecek Apple Pencil kulağa mantıklı gelse de, Appleın sağı solu belli olmaz. Belki Vision Proda çizimler için farklı bir yol sunabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu