SPOR

Metin Tokat: Seçimdeki Skandallarla Mücadele Ediyoruz

Futbol Hakemleri Derneği Başkanlık Seçimi Sürprizlerle Başladı! Metin Tokat Salondan Çıkartılmak İstenildi Ancak Tepkilerle Karşılaştı

Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemciler Derneği üyeleri ve delegeleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı Konferans Salonunda gerçekleşen yeni başkanlık seçimi için bir araya geldi. Eski FIFA hakemi Metin Tokat, salondan çıkartılmaya çalışıldı ancak delegelerin kararlı tepkisiyle bu girişim sonuçsuz kaldı.

Metin Tokat, seçme ve seçilme hakkına sahip olmasına rağmen genel merkez tarafından hukuksuz bir şekilde salondan çıkartılmak istendiğini belirterek, “Amacımız tüm futbol hakemlerinin birlik, beraberlik içinde sosyal haklarını korumak ve 81 ilde teşkilatlanmış sivil toplum kuruluşunu güçlendirmek” dedi. Türk futbolunda hakemlerin sadece sorun gibi gösterildiği bir ortamda hakemlerin güçlenmesi gerektiğini vurguladı.

Türk hakemlerinin yaşadığı sorunlar yerine seçim tartışmalarının öne çıktığına dikkat çeken Tokat, “Biz hakemlerin ekonomik sorunlarını çözmeliyken siyasi güçlerle baskılar yaratmak olumsuz bir davranıştır. Hakem toplumunun itibarını yükseltmeliyiz” diye konuştu.

Başkanlık yarışında Ali Yol ve İlhan Erdem arasında geçen rekabette İlhan Erdem, 98 farkla başkan seçilerek Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemciler Derneği’nin yeni başkanı oldu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu