DÜNYA

İsrail ve ABD, BM kararı sonrası iptal edilen görüşme için tarih belirlemek üzere harekete geçiyor.

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Karine Jean-Pierre, Refah İçin Yeniden Planlanan Toplantı Üzerinde Mutabakata Vardı

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Karine Jean-Pierre, Başbakanlık ofisi ile Refah’a yönelik toplantının yeniden planlanması konusunda mutabakata vardıklarını açıkladı. Her iki tarafın da işine yarayacağı kesin olan uygun bir tarih bulmak için şimdi birlikte çalışıyorlar. Jean-Pierre, Refah konusundaki toplantının yeniden planlanmasını olumlu bir adım olarak değerlendirdi.

Rusya: Moskova’daki Saldırının DEAŞ Tarafından Gerçekleştirildiğine İnanmak Zor

Rusya, Moskova’daki saldırının DEAŞ tarafından gerçekleştirildiğine inanmakta zorlandığını açıkladı. ATEŞKES GÖRÜŞMELERİ SÜRÜYOR

ATEŞKES ve REHİNE GÖRÜŞMELERİ DEVAM EDİYOR

Jean-Pierre, ateşkes ve rehineler konusunda yapılan görüşmelerin sürdüğünü ve ABD’nin de aktif rol aldığını belirtti. ABD’nin görüşmelere aktif olarak katıldığını doğrularken, rehinelerin serbest bırakılmasını sağlamak ve geçici bir ateşkes sağlamak için bir anlaşmaya varabileceklerine dair umutlarını dile getirdi. Jean-Pierre, bu anlaşmanın rehinelerin ailelerine ve sevdiklerine geri dönmesine olanak tanıyacağını vurgulayarak, bu arada Amerikalı rehinelerin de bulunduğunu belirtti. Ayrıca Gazze’ye önemli insani yardımların ulaştırılmasının da amaçlandığını ifade etti.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER’DE GAZZE ATEŞKESİ KARARI OYBİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

25 Mart’ta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde yapılan oylamada, Gazzede acil ateşkesi öngören karar, 14 üye lehinde oy kullanırken ABD çekimser kaldı. ABD’nin veto etmemesi üzerine oylama kabul edildi. Çatışmaların başlamasından bu yana BM’de yapılan hiçbir oylamada anlaşma sağlanamamıştı. ABD’nin çekimser kalması sonucu kabul edilen oylamanın ardından İsrail heyetinin Washington ziyareti iptal edildi. İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD’nin politikasında değişiklik olmaması durumunda heyetin ziyaretini iptal edeceğini açıklamıştı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu