DÜNYA

İran Üssüne Yapılan Saldırının Uydu Görüntüleri CNN TÜRK tarafından Elde Edildi! Detaylar Burada…

CNN TÜRK Washington Temsilcisi Yunus Paksoy’dan İran-İsrail İlişkilerine Dair Detaylar

CNN TÜRK Washington temsilcisi Yunus Paksoy, İran’daki İsfahan hava üssünün İsrail tarafından vurulduğu iddialarını detaylarıyla aktardı.

Verilere göre, İsfahan hava üssünde çok büyük hasar görülmediği belirtiliyor. Yerde büyük kraterlerin olmadığı, yıkılan binaların gözlemlenmediği, herhangi bir yanık izinin görülememesi dikkat çekiyor. Uydu görüntülerinde yanık izlerinin kontrol edilmesi için ek görsele ihtiyaç duyulduğu not ediliyor.

İran Haber Ajansı FARS, İsfahan vilayetindeki askeri üstteki bir ordu radarının hedef olabileceğini ve saldırı sonucunda sadece çok sayıda ofis binasının camlarının kırıldığını açıklamıştı. İsrail’in gerçekleştirdiği bu misillemeye, İran tarafından ciddiye alınmadığı ve küçümsendiği belirtilmişti.

Geçmişte F-14 Tomcat savaş uçaklarının bulunduğu İsfahan hava üssünden saldırı öncesinde çıkarıldığı ve saldırıdan zarar görmediği CNN arşiv görüntülerinden anlaşıldı.

Saldırılarla ilgili en geniş bilgi akışının Washington’dan sağlandığı belirtiliyor. Amerikalı üst düzey yöneticiler farklı kaynaklara dayanarak saldırının sınırlı olduğunu, nükleer tesislerin hedef alınmadığını, insanlı ve insansız hava araçlarıyla gerçekleştiğini ve ABD’nin saldırı hakkında önceden bilgilendirildiğini aktardılar.

Dün gece saldırı haberlerinin ortaya çıkmaya başladığı anlardan itibaren en detaylı bilgiler Washington’dan alındı. Aynı gün ABD Savunma Bakanı Austin’ın İsrailli mevkidaşı Gallant ile görüştüğü ve büyük ihtimalle bilgilerin burada paylaşıldığı vurgulanıyor.

Bugün ise ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İtalya’da gerçekleşen G7 Dışişleri Bakanları Toplantısı’nda saldırıyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Biz herhangi bir saldırıya karışmadık, böyle bir şey yapmadık. Saldırıyı onaylamıyoruz. Bölgedeki gerginliğin iyileşmesini istiyoruz. Bölgesel bir çatışma istemiyoruz ve bu yönde çalışmalarımız var.”

Son olarak, Bakan Fidan’ın Hollanda’da yürüttüğü diplomasi trafiği dikkat çekiyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu