TEKNOLOJİ

Mahkeme, Apple’ın savunmasını kabul etmeyince dava sonuçlandı.

Amerikalı Teknoloji Devi Apple, Birleşik Krallık’taki Uygulama Geliştiricileriyle Ciddi Bir Yargı Davasıyla Karşı Karşıya!

Yıllarca başarı getiren tercih artık şirketin başını ağrıtıyor. Son dönemde artan dava sayısı endişe verici. Birleşik Krallık merkezli 1500’den fazla uygulama geliştiricisinin açtığı toplu dava, Apple’ın aldığı komisyonun haksız derecede yüksek olduğunu iddia ediyor. Amerikalı teknoloji devi, bu davayı düşürmek istese de mahkeme karara bağlamaya kararlı.

Birleşik Krallık mahkemesinde görevli yargıç, uygulama geliştiricilerinin mahkemede görülmeye değer bir dava sunduğuna hükmetti. Şimdi gözler, mahkemenin vereceği karara çevrildi. Eğer uygulama geliştiricileri haklı bulunursa, Apple 1 milyar dolarlık bir tazminat ödemek zorunda kalabilir. Ancak asıl endişe, şirketin gelecekteki komisyonlarının ne yönde şekilleneceği. Çünkü bir olumsuz karar, şirketin bu oranları düşürmek zorunda kalabileceği anlamına geliyor. Birleşik Krallık, şirket için oldukça önemli bir pazar ve sonuçları oldukça büyük olabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu