GÜNDEM

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2023 yılı toplam borcu 180 milyar 32 milyon TL olarak belirlendi açıkladı denetim komisyonu raporunda.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2023 Yılı Meclis Denetim Raporu Açıklandı: Toplam Borç 180 Milyar 32 Milyon TL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Nisan ayı üçüncü oturumunda 2023 Yılı Meclis Denetim Raporu açıklandı. Önceki dönem Hukuk Komisyonu Başkanı ve Denetim Komisyonu Başkanı Muhammet Kaynar tarafından raporda detaylar yer aldı.

Rapora göre, İBB’nin 2023 yılı geliri 105 milyar 633 milyon TL iken giderleri 122 milyar 441 bir milyon TL olarak kaydedildi. Kaynar’ın yaptığı açıklamada, bütçe gelir tertiplerine ve gider tertiplerine ilişkin yevmiye kayıtlarının komisyona verilmediği vurgulandı.

Yatırım kalemlerinin düşürülüp israf kalemlerinin artırıldığı belirtilen raporda, İBB’nin toplam borcunun 180 milyar 32 milyon TL’ye ulaştığı ifade edildi. İSKİ’nin 16 milyar 799 milyon 443 üç bin TL, İETT’nin de 12 milyar 394 milyon 885 bin TL olan borcu eklenince bu rakam ortaya çıktı.

Kaynar, diğer belediyelerde uygulanan borç asma modasına İBB’nin uyumaması gerektiğini belirterek, borç durumunda ciddi artışlar yaşandığını dile getirdi. Özkaynak durumunun da ele alındığı raporda, borç stokunun Euro bazında da arttığına dikkat çekildi.

İBB’nin finansal durumunun detaylı bir şekilde incelenmesi talep edilirken, borçlanmaların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığı da mercek altına alınması gerektiği vurgulandı. Bu tabloya göre, İBB’nin borç miktarı her geçen yıl artmakta ve öz kaynaklarının büyük bir kısmı borçlar ile kaplanmaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu