YAZARLAR

“Keşiflere Tutkulu Türk Kaşif, Doğayı İzinde Sürükleyen Bir Ruh”

Çağan Şekercioğlu: Biyologların Tutkulu Hikayesi

Çocukluğundan beri doğaya olan ilgisiyle dikkat çeken Çağan Şekercioğlu, Türkiye’nin ilk biyoloji olimpiyatları takımıyla Hollanda’da kazandığı gümüş madalya ile başladı yolculuğuna. Lisans eğitimini Harvard Üniversitesi’nde tam burslu olarak tamamlayan Şekercioğlu, doktora çalışmaları sırasında dünyanın farklı yerlerinde kuşları araştırdı ve doğa koruma projelerine katıldı. Türkiye’nin ilk kuş üreme adasının inşasına öncülük eden Şekercioğlu, birçok başarı ödülüne layık görüldü.

Çağan Şekercioğlu, dünyanın farklı kıtalarında 84 ülkeye seyahat ederek bilimsel araştırmalar yaptı ve dünya kuş türlerinin yüzde 75’ini doğada gözlemledi. Yeşil ekonomi ve sürdürülebilir enerji kaynaklarına odaklanmanın önemine dikkat çeken Şekercioğlu, Utah Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmaya devam etmektedir.

Çağan Şekercioğlu’nun ilham verici hayat hikayesini dinledik ve biyolojiye olan tutkusunun nasıl bir kariyere dönüştüğünü öğrendik. Doğaya karşı olan sevgisinin onu nereye götürdüğünü merak edenler için bu röportajı hazırladık.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu