TÜRKİYE

Yakından Takip Et: Bayraktar TB3’ten Yeni Bir Başarı Daha!

Baykar, Milli SİHA Bayraktar TB3’ün Test Uçuşlarına Devam Ediyor!

İki Bayraktar TB3 Havadayken

Cumhuriyetimizin 100. yılını taçlandırmak amacıyla geliştirilen Bayraktar TB3 Silahlı İnsansız Hava Aracı, 27 Ekim 2023 tarihinde başarılı bir ilk uçuş gerçekleştirdi.

Testlerin Devamı Çorlu’da

Prototipler PT-1 ve PT-2, AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nde test uçuşlarını sürdürüyor. Her iki SİHA da orta irtifada testlerini başarıyla tamamladı.

Toplam Uçuş Saatleri 272 Saati Aştı

Bayraktar TB3, bugüne kadar toplam 272 saat 47 dakika test uçuşu gerçekleştirdi. Türkiye’nin gururu, milli SİHA, TEI’nin yerli PD-170 motoru ile havalanıyor ve önemli kilometre taşlarına imza atıyor.

Milli Kameralarla Donatıldı

Milli SİHA, Aselsan tarafından geliştirilen ASELFLIR-500 ile donatılarak yüksek performanslı bir Elektro-Optik Keşif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi entegrasyonu gerçekleştirdi.

TCG Anadolu Test Uçuşları Başlıyor

Bayraktar TB3, katlanabilir kanat tasarımı sayesinde TCG Anadolu gibi kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş yapabilen ilk silahlı insansız hava aracı olacak. 2024 yılında TCG Anadolu gemisinde testlere başlanması planlanıyor.

İhracat Şampiyonu Baykar

Baykar, savunma ve havacılık sektöründe ihracat liderliğini sürdürüyor. Geçen yıl 1.8 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren Baykar, toplamda 34 ülkeyle ihracat anlaşması imzaladı ve dünyanın en büyük SİHA ihracatçısı konumunda.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu