TEKNOLOJİ

LinkedIn’in TikTok’a Benzer Bir Akışı Şu Anda Deneme Sürecinde Bulunuyor

LinkedIn, TikTok Benzeri Video Akışıyla Kullanıcı Deneyimini Değiştirmeye Hazırlanıyor

Instagram çalışanı Jenny Eishingdrelo’nun paylaştığı bir ekran görüntüsüne göre, pazarlama yöneticisi Austin Null’un LinkedIn’e gönderdiği bir videoya dayanarak, yeni bir akış Platform uygulamasında ayrı bir video sekmesinde görünecek. Kullanıcılar, tıpkı TikTok veya Instagram Reels gibi, klipler arasında geçiş yapmak için dikey olarak kaydırma yapabilecekler.

Şirketin modaya uygun bir formata atlaması ilk kez değil. LinkedIn daha önce kaybolan gönderiler için Hikayeler özelliğini denemişti. Bu özellik bir yıldan az sürdü, ancak profesyonel ağ Hikayeler formatını LinkedInde yeniden tasarlanmış bir video deneyimine dönüştürmek için çalıştığını belirtmişti.

Muhtemelen platform, feedin, platformun kullanılma sıklığında daha fazla işe yarayacağını umuyor. Ancak site kullanıcılarının ne kadarının bu tarz bir akış ile ilgileneceğini kestirmek zor. Platform kullanıcıları genellikle iş arama ağı olarak bu platforma yöneldiği için TikTok benzeri bir akış ile zaman kaybetmek ne kadar gerçekçi olur bilinmez. Ancak iş verenler ilginç videolar ile dikkat çekmeyi de başarabilir.

Tüm sosyal medya platformları TikTok benzeri akış sunmaya başladığı için LinkedIn’in bu yönde bir değişiklik yapması sürpriz olmadı. Ancak şimdi herkes iş dünyasının nasıl tepki vereceğini ve bu yeni özelliğin hangi yaratıcı fırsatları sunacağını merakla bekliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu