SEYAHAT

Amasra, Karadeniz’in gözdesi! Günlük 80 bin ziyaretçi ağırlıyor. Peki, en popüler noktalar hangileri?

Amasra, Bayram Tatilinde Binlerce Ziyaretçiyi Ağırladı

Amasra, Karadeniz’in turizmde parlayan yıldızı olarak 9 günlük bayram tatili sürecinde Türkiye’nin dört bir yanından yüzbinlerce insanı ağırladı. İnsan yoğunluğu normale dönse de, 6 bin nüfuslu ilçe sıcak giden hava sıcaklıklarıyla yeni sezon hazırlıklarına başladı.

Önümüzdeki dönemde Rus turistleri taşıyan Astoria Grande gemisinin beklendiği Amasra’da, Kurban Bayramı ve Haziran ayı tatili için hazırlıklar hızla devam ediyor.

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, bayram tatilinde günlük 80 bin kişiye hizmet verdiklerini belirtirken, Amasra’nın Karadeniz’in turizm başkenti olarak bayram tatilini keyifli geçirdiğini ifade etti.

Başkan Çakır, ziyaretçilerin en çok ilgi gösterdiği bölgeler arasında Amasra Kalesi, Kuşkayası Yol Anıtı, Çeşm-i Cihan Limanı, Kaleiçi Boztepe ve Kemere Köprüsü’nü sıraladı. Doğa sporlarından tarihe, denizden gastronomiye kadar zengin turistik değerleriyle Amasra, herkesi kendine hayran bıraktı.
Yeni sezon hazırlıklarına şimdiden başlayan Belediye Başkanı Çakır, Amasra’nın turizm çeşitliliğini artırmak için çaba harcadıklarını belirtti. Kruvaziyer turlarının artmasıyla turizmde daha geniş bir yelpaze oluşturmayı hedeflediklerini vurguladı.

Amasra’nın turizm cenneti olma yolundaki başarılı adımlarına tanık olmaya devam edeceğiz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu