YAŞAM

Süleymancık: Bu egzotik bitki türü hakkında merak edilenler. Yeni Bitki Modası! Beslenme kılavuzu ve bakım ipuçları.

Süleymancık Nedir?

Süleymancık, diğer bir adıyla Türk Keltenkelesi olarak da bilinmektedir. Genel bir ortalama olarak 10 santimetre gibi boyda olmaktadır. Ayrıca geniş parmaklı bir yapıya sahiptir. Ege ve Akdeniz bölgelerinde genel olarak yaşamlarını sürdürmektedir.

Süleymancık Nerelerde Bulunur?

Süleymancık kertenkelesi yaşam ortamları ile öne çıkmaktadır. Bu kertenkele türleri genellikle kaya yarıkları içerisinde, taş altlarında ve ev gibi harabelerde yaşamlarını sürdürmektedir. Evlere girebilen bu kertenkele türleri insanların yanlış bilgilerinden dolayı öldürülmektedir. Süleymancık istenmiyorsa öldürmek yerine farklı yöntemlere başvurulabilir.

Süleymancık Evde Beslenir mi?

Bu kertenkele türü, evlerde de yaşamını devam ettirebilir. Ev ortamında da yaşamını sürdürebilen bu tür kertenkeleler için insanlara gelmez. Fakat onları başka fanuslarda besleyebilirler. Fanus ve akvaryum, bu tür ürünler Süleymancık kertenkelelerin beslenebileceği ve bakılabileceği alanlardan bazılarıdır.

Süleymancık Kertenkelesi Zararlı mı?

Akdeniz, Karadeniz sahillerinden Hindistan’a kadar yayılan bu tür kertenkelelerin, insanlara herhangi bir şekilde zarar vermediğini belirtmek mümkündür. Vücutlarında zehir bulunmayan bu kertenkeleler, zararsız olmalarına rağmen ürkütücü bir görünüşe sahiptirler.

Süleymancık Kertenkelesi Zehirli mi?

Süleymancık kertenkelelerinin zehirli olup olmadığı en çok merak edilen konulardan biridir. Bu hayvanlar hiçbir şekilde zehir içermezler ve insanlara zarar vermezler.

Süleymancık Kertenkelelerin Özellikleri

Evlere girebilen bir canlı türü olan Süleymancık kertenkeleleri özellikle geceleri aktiftirler. Gece vakitlerinde sinekleri avlayarak beslenirler ve doğal dengeyi sağlarlar. Dikey konumda bulunan göz bebeklerine sahiptirler. Sırt renkleri genellikle gri veya açık kahverengi tonlarında olurken, alt kısımları beyazdır. Ayrıca farklı sayılarda yavruları da olabilirler.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu