Sukulentler: Çeşit Çeşit Doğal Güzellikler! En Popüler Sukulent Türleri…
Sukulent Çeşitleri Nelerdir?
Sukulent kelimesinin anlamı özü ve suyu olan şeklindedir. Bu bitkilerin yaprakları son derece dolgun ve etli bir yapıya sahiptir. Kalandiva çiçeği en çok tercih edilen sukulentlerden biridir. Bu bitkinin yoğun ve küçük çiçekleri vardır. Çiçekli olması çok fazla sulanması gerektiğini düşündürse de bu türün diğer bitkileri gibi çok sulanmak istemezler. Bahçe, ev ve balkon gibi alanlarda rahat bir şekilde yetiştirilebilir. Bu bitkinin güneşe dayanıklı olduğu söylense de direkt güneş ışığına maruz bırakılmaması doğru olacaktır. Yılan derisi çiçeği en az bakım isteyen sukulent çeşitlerinden biridir. Hastalık barındırmaları oldukça düşüktür. Bu bitki sürekli olarak yavru verir.
En Bilinen Sukulent Çeşitleri:
1. Kalandiva Çiçeği
2. Yılan Derisi Çiçeği
3. Aloe Vera
4. Tespih Çiçeği
5. Para Çiçeği
6. Eçeverya Çiçeği
Sukulent Bakımı Nasıl Olmalıdır?
Sukulent bakımında dikkat edilmesi gereken noktalardan biri bu bitkinin çok veya az sulanmasından kaçınılmasıdır. Çok fazla sulanan sukulentlerin yapraklarında buruşma durumları söz konusu olabilir. Az sulanması halinde de lekelenme durumları yaşanabilir. Sukulentlerin çok fazla sulanması bitkiye az su vermekten daha fazla zarar verecektir.
Sukulent Çoğaltma Nasıl Yapılır?
Sukulent çeşitleri genellikle yaprak kısımlarından çoğaltılır. Çoğaltmak istenen sukulentlerin yaprakları koparıldıktan sonra kağıt havlu üzerinde birkaç gün kadar bekletilmelidir. Bu şekilde koparılan kısımlardaki yaraların iyileşmesi beklenir. Hindistan cevizi toprağına yapraklar yatırılarak çoğaltma işlemi gerçekleştirilebilir. Burada yapraklar toprağa ekilmemeli sadece yatırılmalıdır. Bu aşamada günlük olarak sukulentler sprey ile sulanmalıdır. Zamanla köklenen yerlerden yeni sukulentler çıkar. Çoğaltma için kullanılan yapraklar ise kurur. Bu işlemlerin direkt güneş almayan yerlerde yapılması sonucun çok daha başarılı olmasını sağlar.