TÜRKİYE

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Özvar, her ilde üniversite açılması gerektiğini belirtti.

Aksaray Üniversitesi’nde YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve Rektör Prof. Dr. Alpay Arıbaşı Buluştu

Aksaray Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Öğrenci Buluşması programına katılan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, kente geldi. Program kapsamında, Üniversitenin yeni rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaşı’nı ziyaret eden Özvar, öğrencilerle bir araya gelerek, Türkiye’deki yüksek öğretim konularına dair önemli açıklamalarda bulundu.

Özvar, Türkiye’de yüksek öğretime talebin artmasıyla birlikte üniversitelerin stratejik rolünün önemine vurgu yaptı. Üniversitelerin bölgesel kalkınmaya olan katkısının altını çizen Özvar, her ilde üniversite olmasını doğru bulan görüşlerini paylaştı.

Özvar, konuşmasında, “Türkiye’de üniversitelerin sayısının artması ve her ilde üniversite kurulması, ülkemizin sosyal ve ekonomik gelişimine önemli katkılar sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı. Ayrıca, üniversitelerin öğrencilere sağladığı eğitim fırsatlarının yanı sıra, bölgesel kalkınmaya da büyük katkılar sağladığını belirtti.

Özvar, üniversitelerin kalitesine dair yapılan tartışmalara da değinerek, bu tartışmaların ileriye gitmek adına önemli olduğunu dile getirdi. Üniversiteleri ötekileştirmenin doğru olmadığını vurgulayan Özvar, üniversitelerin her birinin Türkiye bilimine katkıda bulunduğunu ve dünya çapında başarılara imza attığını belirtti.

YÖK Başkanı Özvar’ın konuşmasının devamında, istihdamla, kültür ve sanatla bağı azalmış programları dönüştürme çalışmalarına yönelik belirtilen adımlar dikkat çekiciydi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu