TÜRKİYE

Suriye’den insan kaçakçılığı suçlamasıyla Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi. Makam aracının da kullanıldığı iddia ediliyor.

Bakanlık: Suriye’deki Tugay Komutanının Makam Aracıyla İnsan Kaçakçılığı Yaptığı Tespit Edildi

Bakanlık kaynakları, Suriye’de görev yapan bir Tugay Komutanının makam aracıyla Emir Astsubayı ve koruma personeli tarafından insan kaçakçılığı yaptığına dair yapılan tespit sonrasında olayın adli ve idari soruşturması devam ediyor.

Hazırlık soruşturması adli makamlar tarafından gizli bir şekilde yürütülürken, olaya karışan kişiler tutuklanmış, sözleşmeli personelin sözleşmeleri feshedilmiş ve diğer personel yüksek disiplin kuruluna sevk edilmiştir.

Birlik komutanı Tuğgeneral emekliliğe sevk edilirken, sınır geçiş kapısından sorumlu birlik komutanının görev yeri değiştirilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin köklü geleneklerine ve disiplinine zarar veren bu tür davranışların kabul edilmediği ve gerekli önlemlerin alındığı belirtilmiştir.

Bu tarz olayların Türk Silahlı Kuvvetleri’ni töhmet altında bırakabileceği vurgulanarak, benzer hadiselerin tekrar yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alındığı kaydedilmiştir.

Merkür, Mars ve Jüpiter’in gökyüzünde gerçekleştireceği görsel şölen için geri sayım başlarken, İsrail basınında Türklerin gösterdiği en iyi yeteneklere dair yankılar yükselmektedir.

Dünya, İran Reisi’nin yaşadığı olay nedeniyle Tahran’a kilitlenmiş durumda. Suikast şüpheleri güçlenirken, uluslararası arenada gergin anlar yaşanmaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu