TÜRKİYE

“Şoförlerin Dikkatine! Artık e-Devlet üzerinden Yapılacak: İşte Adım Adım Detaylar…”

e-Devlet Üzerinden Trafik Kazası Tutanağı Doldurma İmkanı Sunuldu!

E-Devlet yine hayatı kolaylaştıracak bir yeniliğe imza attı! Artık trafik kazalarında tutulan tutanaklar direkt olarak e-Devlet üzerinden sisteme işlenebiliyor. Akıllı telefonlarınızdan uygulama üzerinden e-Devlet’e giriş yaparak, iki aşamalı girişin açık olduğu hesaplarınızdan Kaza Tutanağı oluşturabileceksiniz.

Zincirleme kazalar hariç, şu anda sadece iki aracın karıştığı kazaların sisteme girilebildiğini belirtmekte fayda var. Ama endişelenmeyin, kaza tespit tutanağını kağıt olarak doldurmanız gereken durumlar için de ayrıntılı aşamalar mevcut.

Aşamalar oldukça basit:

  1. Arama kısmına “Kaza Tutanağı” yazılıyor.
  2. “Yeni tutanak oluştur” ya da “yeni tutanağa dahil ol” seçeneklerinden biri uygunluk durumunuza göre seçiliyor.
  3. Bulunduğunuz konumu giriyorsunuz.
  4. Araç bilgilerinizi giriyorsunuz.
  5. Kaza senaryosunu hazırlıyorsunuz.
  6. Kazaya ilişkin fotoğraflarınızı ekliyorsunuz.
  7. Trafik sigortası bilgilerinizi giriyorsunuz.
  8. Tutanak tamamlandıktan sonra Sigorta Bilgi Merkezi’ne hızlıca gönderiliyor.

Böylece hem hızlı hem de kırtasiye yükünden kurtulmuş olacaksınız. Artık araçlarda kaza tutanağı bulundurma zorunluluğu da ortadan kalktı. Sıkıntılı anlarda diğer sürücülerden kaza tespit tutanağı aramak, kalem bulmak, ve uzun süren doldurma işlemleriyle vedalaşın.

Kazanın TRAMER sonucunda haklı çıktığınızda değer kaybı tazminatı talebinizi almayı unutmayın. Trafik aksamalarını minimuma indirip, kısa sürede kazaya ilişkin fotoğrafları çekerek, tutanakları doldurup işinizi hızla halledin ve yolunuza güvenle devam edin. Artık trafik kazaları da e-Devlet’in kolaylığıyla çözülüyor!

Gözler CHP’de! Özel’e rağmen akraba ataması mı? Merkez’de faiz kararı bugün açıklanacak. Bu gelişmeleri de takipte kalın!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu