TÜRKİYE

Selçuk Bayraktar’ın Açıklamasına Göre, AKINCI İHA Enkazının Nasıl Bulunduğu Hakkında Son Gelişme

Selçuk Bayraktar’dan Dünyaya Damga Vuran Operasyona İlişkin Açıklamalar

Selçuk Bayraktar, iş yerinde ekip arkadaşlarıyla birlikte Batman, Van ve Azerbaycan’daki meslektaşlarıyla koordineli bir şekilde çalıştıklarını belirtti. Gerçekleştirdikleri operasyonun tüm dünyayı etkileyecek ölçüde önemli olduğunu vurguladı.

Olayın yaşandığı sırada 260 km’ye yakın şiddetli rüzgar, kar, tipi ve boran gibi zorlu hava koşullarının hakim olduğunu aktaran Bayraktar, ekip olarak hedef bölgeye hızla ulaşmanın zorluğuna rağmen başarılı bir şekilde operasyonu tamamladıklarını söyledi.

Selçuk Bayraktar, “Bu zorlu şartlarda vadinin içerisine girerek bu başarıyı elde ettik. Bunu dünyada gerçekleştirecek bir başka İnsansız Hava Aracı (İHA) AKINCI bulunmamaktadır. AKINCI, operasyonun başarısında önemli bir rol oynamıştır” dedi.

Bayraktar, operasyon boyunca Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ve ekiplerinin gece boyunca büyük bir özveriyle çalıştıklarını ifade ederek, “Dünya, Türkiye’nin gücünü bu operasyonla bir kez daha görmüş oldu” şeklinde konuştu.

Sabaha kadar devam eden operasyonun zorluğundan bahseden Bayraktar, “Arazi 9700 feetti ve derin vadilerle doluydu. İHA’nın vadi içinde manevra yaparak görevi tamamlaması, ne insanlı araçların ne de diğer İHA’ların başaracağı bir şeydir” şeklinde açıklamada bulundu.

Son olarak, Azerbaycan’daki operasyonda da Türkiye’nin desteğiyle büyük bir başarı elde edildiğini belirten Bayraktar, bu operasyonun Türkiye’nin dünyaya örnek bir operasyon olduğunu düşündüğünü sözlerine ekledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu