TÜRKİYE

Motokurye cinayetiyle ilgili iddianame tamamlandı

Hayatının Baharında Cinayete Kurban Giden Ata Emre Akman İçin İstenen Cezayı Öğrenin

Gencecik yaşındaydı, geleceği parlaktı. 25 bıçak darbesiyle alınan canı için adalet aranıyor.

11 Mayıs’ta Balıkesir’de yaşanan dehşet dolu olayda, 20 yaşındaki Ata Emre Akman’ın hayatı karardı. Harçlığını çıkarmak için çalışan genç adam, motokurye olarak sokaklarda çabalıyordu. Ancak işin 5. gününde, bir apartmanın önünde acımasız bir saldırıya uğradı.

17 yaşındaki bir çocuk, Akman’ın önünü kesip karanlık bir cinayete imza attı. 25 bıçak darbesiyle genç adamın hayalleri yıkıldı, geleceği karardı. Ardından 6 suç kaydı olan katil zanlısı tutuklandı. Ayrıca zanlının babası da azmettiricilik suçlamasıyla cezaevine gönderildi.

17 yaşındaki katil zanlısı için hazırlanan iddianamede, tasarlayarak ve canavarca hisle adam öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis isteniyor. Ancak mevcut yasal düzenlemeler gereği 18 yaşından küçük olduğu için zanlının cezası 18 ila 24 yıl arasında değişecek.

Motokuryeler, Ata Emre Akman’ın adaletini sağlamak için konvoyla protesto düzenliyor. Katillerin, karanlık yüzlerin, genç hayatları karartanların cezasız kalmaması için seslerini yükseltiyorlar. Her darbe, bir adalet talebiyle yankılanıyor sokaklarda.

#JusticeForAtaEmre

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu