TÜRKİYE

Maaş Bordrolarında 4,5 Milyonluk Ek Ders Skandalı Ortaya Çıktı!

ORTAOKULDA YOLSUZLUK İDDIASI

Maaş bordrolarındaki ek ders ücreti ile hesaplara yatan ücretler arasındaki uyuşmazlık Kocaelinin Gölcük ilçesindeki ortaokulu karıştırdı. Öğretmenler, maaş bordroları ile maaş ödeme dekontlarında tutarsızlık yaşandığını fark ederek ortaya çıkardılar.

OKUL MÜDÜRÜ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Kontrol eden öğretmenler, yaklaşık 4 yıldır devam eden bir durumu keşfetti: ek ders ücret farkı farklı banka hesaplarına yönlendiriliyordu. Bu iddialar üzerine okul müdürü, işlemleri onaylayan memurlar, şube müdürü ve Gölcük Milli Eğitim Müdürü hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

EĞİTİM SEN BAŞKANI: BORDRODA 15 BİN TL, HESAPTA 5 BİN TL

Hürriyetçi Eğitim-Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu, sosyal medyadan tepkisini dile getirdi. Bazı öğretmenlerin bordrolarında yer alan ek ders ücretlerinin üç katı olarak gösterilmesine rağmen hesaplara yatırılan tutarın asıl tutardan çok daha düşük olduğu ortaya çıktı. Eğitim-Sen başkanı, 4 yıl boyunca bu usulsüzlüğün devam ettiğini belirtti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Şikayet üzerine Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı ve Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, iddiaları araştırmak için soruşturma başlattı. Bu skandalın ardından tüm dikkatler, bu okuldaki yolsuzluğa çevrildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu