TÜRKİYE

Erdoğan, Romanya Başbakanı Ciolacu’yu resmi karşılama töreniyle ağırladı.

Romanya Başbakanı Marcel Ciolacu, Cumhurbaşkanı Erdoğan Tarafından Türkiye’ye Resmi Bir Ziyaret Gerçekleştirdi

Romanya Başbakanı Marcel Ciolacu, Türkiye’ye ziyaret gerçekleştirmek üzere havalimanında resmi bir karşılama ile karşılandı. Heyet tören alanında iki ülke marşlarının akabinde konuk Başbakan Ciolacu, Türk tören kıtasını selamladı. Etkinlik sırasında 21 pare top atışı gerçekleştirilmesi, karşılaşmanın önemini vurgulayan detaylardan biriydi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin helikopter kazasında hayatını kaybetmesinden dolayı yarıya indirilen Türk ve Romanya bayrakları, ziyaretin hüzünlü bir gölgesi haline geldi. Törenin sonrasında düzenlenen baş başa ve heyetler arası görüşmelerde, Türkiye ile Romanya arasındaki ikili iş birliğinin güçlendirilmesi ve bölgesel, küresel konuların ele alınması bekleniyor.

Görüşmelerin sonucunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Ciolacu’nun ortak bir açıklama yaparak, iki ülkenin gelecekteki iş birliği stratejilerine ışık tutması bekleniyor. Bu iki ülke arasındaki diplomatik ziyaret, geleceğe dönük olumlu adımların habercisi olarak değerlendiriliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu