TÜRKİYE

Emniyetin Görüntü Kaydı Yasak Genelgesi İptal Edildi

Danıştay, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ‘Ses ve Görüntü Kaydı Alınmasına İlişkin Genelgesinin İptaline Karar Verdi

Danıştay’ın son kararı, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yayımladığı genelgeyle ilgili önemli bir adımı temsil ediyor. Genelge, polislerin kamusal alanda ses ve görüntü kaydının alınmasını yasaklıyordu. Ancak Danıştay’ın 10. Dairesi’nin aldığı kararla bu genelge yürürlükten kaldırılmış oldu.

Kararda vurgulanan önemli noktalardan biri, genelgenin basın özgürlüğünü kısıtlamaya yönelik olduğu ve yasal dayanağının sorgulandığıdır. Danıştay, genelgenin anayasaya aykırı olduğuna hükmetti ve bu şekilde temel hak ve özgürlüklerin kanunlarla sınırlandırılabileceğini, yasama yetkisinin ise Meclis’e ait olduğunu ifade etti.

İçişleri Bakanlığı’nın, Danıştay’ın kararını il ve ilçe emniyet müdürlüklerine duyurması bekleniyor. Bu gelişme, polislerin görev sürecinde kamusal alanda ses ve görüntü kaydının alınıp alınamayacağı konusunda önemli bir dönemeç olabilir.

Son dakika bilgilerine göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde görevli 4 polis gözaltına alındı. Bu gelişmelerin ardından yaşanan gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu