TÜRKİYE

Emeklilere ‘memur’ indirimi için refah artırıcı adımlar atıldı!

Cumhurbaşkanı Kararıyla Emeklilere Yüzde 15 İndirim Dönemi Başlıyor

Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre emeklilere yüzde 15 indirim dönemi başlıyor. İndirimden emekli aylığı alanların yanı sıra ölüm aylığı alanlardan sadece dul aylığı alanlar ile anne, baba sıfatıyla gelir ve aylık almakta olanlar yararlanabilecek.

Emeklilere Kamuya Ait Sosyal Tesislerde İndirim

Emeklilere kamuya ait sosyal tesislerde yüzde 15 indirim uygulanacak. Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. İndirim uygulaması bugünden itibaren başlayacak.

Emeklilere Yüzde 15 İndirim Nerede Uygulanacak?

Karar uyarınca, Sosyal Güvenlik Kurumundan aylık alan emeklilere kamu kurum ve kuruluşlarına ait misafirhane, öğretmenevi ve diğer sosyal tesislerde 31 Aralık 2024 tarihine kadar yüzde 15 oranında indirim uygulanacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçen hafta yaptığı açıklamada; emeklilere yaz aylarında bir ay boyunca Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait yurtlarda ücretsiz konaklama, kamuya ait sosyal tesislerde yüzde 15 indirim gibi destekler sağlanacağını belirtti. Ayrıca PTTCell’den emeklilere özel paket, PTT Kargo’da indirim, TCDD’ye bağlı trenlerde yüzde 10 oranında indirim gibi ayrıcalıklar da sunulacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu