TÜRKİYE

CHP’li Belediye Başkanı Kadir Aydar Hapis Cezasına Çarptırıldı

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın Geçmişte Aldığı Cezalar Nedeniyle Mazbatası İptal Edildi

2019’daki Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde Ceyhan Belediye Başkanı seçilen Kadir Aydar, adli sicil kaydı bulunması nedeniyle mazbatasını Yüksek Seçim Kurulu tarafından iptal edildi. Ancak 31 Mart 2024’teki seçimlerde partisi tarafından yeniden aday gösterilerek ikinci kez Ceyhan Belediye Başkanı seçilen Aydar, Ceyhan 1. Ağır Ceza Mahkemesinde ‘Hukuki alacağın tahsili amacıyla tehdit’ suçundan tutuksuz yargılandığı davada karar duruşmasına katıldı.

Aydar ile birlikte yargılanan kardeşi CHP Ceyhan İlçe Başkanı Caner Aydar, babası Ceyhan Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Aydar ve amcaları Ertan ile Alper Aydar’ın ise duruşmada yer almadığı belirtildi. Mahkemede Cumhuriyet savcısı, sanıklara ait olan aracın 2015’te trafik kazası geçirdiğini ve bu kaza sonucunda tedavi masraflarının karşılanması amacıyla sigorta şirketine tazminat davası açıldığını ve 193 bin lira ödendiğini açıkladı.

Savcı, araç sürücüsünün alkollü çıkması nedeniyle sigorta şirketinin 256 bin lira talep ettiğini belirtti. Sanıkların ise mağdur B.A, babası ve bir akrabasıyla buluşarak sigorta şirketinin talep ettiği parayı yarı yarıya istediklerini, 100 bin lirayı mağdurdan alarak 45 bin liralık senet imzalattıkları ifade edildi.

Kadir Aydar, savunmasında olayın dışında olduğunu iddia ederek suçlamaları reddetti. Diğer sanıkların avukatları da müvekkillerinin suçsuz olduğunu savunarak beraat talep etti. Mahkeme heyeti, Başkan Kadir Aydar, amcası Ertan ve kardeşi Caner Aydar’ı ‘Hukuki alacağın tahsili amacıyla tehdit’ suçundan 2 yıl 1’er ay hapis cezasına çarptırdı. Diğer sanıklar Mustafa ve Alper Aydar ise beraat etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu