TEKNOLOJİ

YouTube kullanıcılarına kovalayan bir güç var

TikTok, Video Platformu Savaşlarında Yeni Bir Boyut Açıyor!

TikTok son dönemde adından sıkça yasak haberleriyle bahsettiriyor. ABD hükümeti, popüler uygulamayı yasaklama hamlesine başladı. ByteDance’in TikTok’u ABD merkezli bir şirkete satmaması halinde uygulama ABD’de yasaklanacak. Ancak bu yasak tartışmaları hala devam ederken, TikTok’un popülerliği gençler arasında doruk noktasına ulaşıyor.

Uygulama, Instagram ve Facebook gibi dev rakiplerin korkulu rüyası haline gelirken, ByteDance ise yeni hamleler peşinde. TikTok’a 60 dakikayı bulan video özelliğinin eklenmesi için testler yapılıyor. Bu özelliğin genel kullanıma sunulmasıyla TikTok, YouTube için ciddi bir rakip olabilir.

Uygulamanın takipçi kitlesi, uzun videolarını artık YouTube yerine TikTok’ta paylaşabilir. Böylece video platformu savaşlarına yeni bir boyut kazandırabilir. TikTok’un YouTube için tehdit oluşturabileceğini düşünenler hiç de az değil. Ancak kesin olan bir şey varsa, o da insanların video tüketim alışkanlıklarının hızla değişmekte olduğudur.

Sonuç olarak, TikTok’un bu hamlesi, diğer video platformları için de büyük bir dönüm noktası olabilir. Gelecek günlerde neler olacağını hep birlikte göreceğiz. Ancak şimdilik gençlerin favori uygulaması, daha da güçlenerek yoluna devam ediyor gibi görünüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu