TEKNOLOJİ

X.AI Corp, 18 milyar dolarlık bir değere ulaştı.

Elon Musk, Yapay Zeka Alanında Yeni Bir Devrimin Eşiğinde

Elon Musk, uzun zamandır yapay zeka konusunda önemli adımlar atıyor. OpenAI’nın kurucularından biri olan Musk, yapay zeka alanında çığır açacak çalışmalar yapmaya devam ediyor. Ancak yıllar önce fikir ayrılıkları sebebiyle OpenAI’dan ayrılan Musk, ChatGPT’nin başarısından bir pay alamıyor ve bu teknolojiler üzerinde kontrolü olmadığı için zorlanıyor. Ancak umutsuz değil, zira kendi yapay zeka şirketini kurmak için hazırlıklara başladı.

X.AI Corp adını taşıyan bu yapay zeka şirketi için fon toplamaya çalışan Elon Musk, oldukça ilerleme kaydetmiş gibi görünüyor. Bloomberg’in haberine göre, fonlama süreci bu hafta tamamlanacak ve şirketin değerinin 18 milyar doları bulması bekleniyor. Ancak bu, şirketin şu ana kadar 6 milyar dolar yatırım aldığı anlamına gelmiyor. Gelen bilgilere göre, X.AI Corp bugüne kadar yatırımcılardan 6 milyar dolar toplamış durumda ancak potansiyeli, şirketin değerini çok daha yukarılara taşıyor.

X.AI Corp’un bu başarıya ulaşmasında iki temel sebep var. Birincisi tabii ki Elon Musk. Tesla ve SpaceX gibi girişimlerle yatırımcılara büyük kazançlar sağlayan Musk, hala güvenilir bir isim olarak görülüyor. İkinci sebep ise Musk’ın Twitter/X’e sahip olması. Bir yapay zeka şirketinin en büyük ihtiyaçlarından biri veri, ve Musk’ın bu konuda eşsiz bir kaynağa sahip olması X.AI Corp’u diğer rakiplerinin önüne taşıyor. Bir kez daha Musk, teknoloji dünyasında fırtına gibi esmeye hazırlanıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu