TEKNOLOJİ

Tesla Motors’ta sıkıntılar artıyor

Tesla’nın Krizi Derinleşiyor: İşten Çıkarmalar ve İşe Alımların Durdurulması

Bir türlü durulmayan sıkıntılar Zinciri, Tesla’nın Cybertruck çıkışıyla daha da karmaşık bir hal aldı. Üstüne bir de otonom araçlarla meydana gelen kazalar eklenince, Elon Musk’ın şirketi adeta bir krizin pençesine düştü.

Bu krizden çıkabilme umuduyla kemer sıkma politikalarına başvuran Elon Musk, son günlerde acı bir karar daha aldı. Yüzlerce çalışanın işten çıkarılmasına karar verdi. Teslanın farklı departmanlarında çalışan bu kişilerin sayısının artması kaçınılmaz görünüyor.

Şirketin durumunu gözler önüne seren bir diğer gelişme ise, yeni stajyerlerin stajlarının bile iptal edilmesi oldu. Artık Tesla’nın, sadece işten çıkarmakla kalmayacağı, aynı zamanda ABD’de tüm işe alımları durdurduğu da biliniyor.

İşe alımların tamamen durdurulması, durumun ne kadar vahim olduğunu gösteriyor. Genelde şirketler masrafları kısmak istediklerinde işten çıkarma yoluna giderler. Ancak işe alımların komple durdurulması, şirketin büyümesini ve inovasyon projelerine devam etmesini de engelliyor.

Tesla gibi sürekli rekabetin içinde olan bir şirket için bu durum hiç de iyiye alamet değil. Gerekli insan kaynağının temin edilememesi, rakip firmalara karşı dezavantaj yaratabilir. Zira bu hızlı ve yenilikçi sektörde geride kalmak, telafisi zor sonuçlara neden olabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu