SPOR

Alman futbol yıldızı Toni Kroos, 34 yaşında emekli olma kararı aldı

Toni Kroos, Real Madrid’deki Kariyerini Euro 2024 Sonrasında Sonlandıracak!

İspanya LaLiga’nın köklü takımlarından Real Madrid’in Alman futbolcusu Toni Kroos, kulübün resmi internet sitesi aracılığıyla yaptığı açıklamayla, Euro 2024 turnuvasının ardından profesyonel futbolculuk kariyerine nokta koyma kararı aldığını duyurdu.

Toni Kroos, Temmuz 2014’te Real Madrid’e transfer olduğundan beri geçen 10 sezonda başarılara doymadı. Eflatun-beyazlı formayla 4 UEFA Şampiyonlar Ligi zaferi, 5 FIFA Dünya Kulüpler Kupası şampiyonluğu, 4 UEFA Süper Kupa, La Liga ve İspanya Süper Kupa zaferleri yaşadı. Ayrıca, İspanya Kupası’nda da bir şampiyonluk elde etti.

Real Madrid’deki başarılarıyla yetinmeyen Kroos, Almanya Milli Takımı ile 2014 Dünya Kupası’nda da zirveye ulaştı. Bu şampiyonluk, onun futbol kariyerindeki en özel anlardan biri oldu.

Aynı zamanda Bayern Münih kariyerinde de büyük başarılara imza atan Toni Kroos, 3 Bundesliga şampiyonluğu, 3 Almanya Kupası zaferi, 2 Almanya Süper Kupa şampiyonluğu ve birer kez Şampiyonlar Ligi, Dünya Kulüpler Kupası, UEFA Süper Kupa zaferine sahiptir.

Toni Kroos, kariyeri boyunca Arda Güler, Cristiano Ronaldo ve Messi gibi birçok yıldız futbolcuyu geride bırakarak adını futbol tarihine altın harflerle yazdırdı. Alman oyuncu, kazandığı sayısız başarıyla futbol dünyasında unutulmayacak bir isim olarak yerini aldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu