SAĞLIK

Uzmanların Uyarısı: Çocukluk Çağında Obeziteden Korunma Yolculuğu Başlamalıdır

Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya’dan Obezite Açıklamaları

Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, Avrupa Obezite Günü kapsamında önemli açıklamalarda bulundu. Sarıkaya, aşırı ve yanlış beslenme ile fiziksel aktivite yetersizliğinin obezitenin temel sebepleri olduğunu vurgulayarak, obeziteden korunmanın çocukluk çağında başlaması gerektiğini belirtti.

Obezitenin oluşumunda rol oynayan faktörlerin genetik, çevresel, nörolojik, fizyolojik, biyokimyasal, sosyo-kültürel ve psikolojik unsurlar olduğunu ifade eden Dr. Sarıkaya, obezitenin önlenmesinin büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Ailelerin, okulların ve çevrenin yeterli ve dengeli beslenme ile fiziksel aktivite konularında bilinçlendirilmesi gerektiğine değinen Sarıkaya, obezite tedavisinin bireyin kararlılığı ve etkin katılımını gerektiren uzun ve sürekli bir süreç olduğunu söyledi.

Obezite tedavisinde hekim, diyetisyen, psikolog ve fizyoterapistten oluşan bir ekibin gerekliliğini vurgulayan Dr. Sarıkaya, amaçlarının gerçekçi bir vücut ağırlığı kaybı hedefleyerek obeziteye bağlı sağlık risklerini azaltmak, bireylere sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırmak ve yaşam kalitesini artırmak olduğunu belirtti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu