SAĞLIK

Uzman, çocukluk döneminde alerjik konjonktivitin başladığını uyarıyor.

Acar: Göz Alerjisi Konusunda Uyarılarda Bulundu!

Prof. Dr. Acar, bahar ve yaz aylarının artmasıyla beraber açık havada geçirilen zamanın çeşitli alerjenlerle karşılaşmayı artırabileceğine dikkat çekti. Alerjik konjonktivitin, gözlerde kaşıntı, kızarıklık, sulanma ve yanma gibi belirtilerle kendini gösteren bir iltihabi reaksiyon olduğunu belirtti. Bu hastalığın astım, atopik egzama ve alerjik rinit gibi ek hastalıklarla ilişkili olabileceğini vurgulayan Prof. Dr. Acar, göz kaşıntısı ve kaşınmanın korneada bozulmalara neden olabileceğine dikkat çekti.

Alerjik konjonktivit belirtilerini şöyle sıralayan Prof. Dr. Acar, genellikle gözlerde show_colorBrown;”>kaşınma, kızarıklık, sulanma ve yanma gibi belirtilerle kendini gösterdiğini ifade etti. Bahar ve yaz aylarında süren bu hastalığın genellikle ilaç tedavisi gerektirmediğini, soğuk uygulama ve alerjiden uzaklaşmanın iyileşmede etkili olabileceğini belirtti. Prof. Dr. Acar, alerjik konjonktivitlerin coğrafi özelliklere göre değişebileceğini, ağaç polenleri ya da ev tozu gibi alerjenlerden kaynaklanabileceğini aktardı.

Vernal keratokonjonktivit hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Acar, bu hastalığın genellikle çocuklarda görüldüğünü ve diğer alerjik konjonktivitlere göre daha şiddetli belirtiler gösterebileceğini belirtti. Hastaların tedavisinde alerjen maddelerden kaçınılması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Acar, önlem alınmaması durumunda görme kaybına yol açabileceğine dikkat çekti.

Son olarak, göz alerjilerinden korunma ve tedavi yöntemlerine de değinen Prof. Dr. Acar, göz çevresindeki kimyasalların sınırlandırılması gerektiğini, el ve yüz temizliğine önem verilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, doğru tedavi için göz doktoru kontrolünün önemini vurgulayan Prof. Dr. Acar, bilinçsiz göz damlası kullanımından kaçınılması gerektiğini önemle belirtti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu