OTOMOBİL

Özelleştirilmiş Elektrikli Araç, Yollara Hazır Hale Geliyor

Ford Otosan’ın Yeniköy Fabrikası, Elektrikli Araç Üretimine Başladı

Ford Otosan’ın Yeniköy Fabrikası, Avrupa’daki ticari araç üretim üssü olma hedefiyle önemli bir adım attı. Elektrikli Ford Transit Custom’un üretimine başlayan fabrika, esnek platformuyla konvansiyonel, hibrit ve elektrikli araçları aynı hat üzerinde üretebilecek.

E Custom’un 300 km’den fazla menzile sahip olduğu ve yakın gelecekte piyasaya sürüleceği belirtiliyor. Sektördeki temsilcilerden Güven Özyurt, Ford Otosan’ın her 1 TL’lik üretiminin Türkiye ekonomisine 2.6 TL katkı sağladığını vurguladı.

Yeniköy Fabrikası, Türkiye’deki ilk ve tek entegre tesis olma özelliği taşıyor. Esnekliği sayesinde içten yanmalı ve elektrikli araçları hem yüksek kapasite transferiyle üretebilen fabrika, aynı zamanda sürdürülebilirlik ve çevresel standartlara da uygun üretim yapıyor.

Fabrika, yıllık 245 bin adet araç üretim kapasitesine sahip olup, planlanan yatırımlarla bu rakamın yılda 405 bine yükseleceği belirtiliyor. Ford Otosan’ın toplam yıllık üretim kapasitesi ise 900 bin adedin üzerine çıkacak.

Yeniköy Fabrikası aynı zamanda Ford’un ikinci tamamen elektrikli ticari aracı olan E-Transit ve E-Tourneo Custom’u üretmekte. Ek olarak, Ford Otosan, Ford ve Volkswagen’in stratejik ortaklığı çerçevesinde Volkswagen’in yeni nesil ticari aracını da üretecek. Batarya montaj tesisi inşaatının tamamlanmasıyla birlikte toplam kapasitenin 300 binin üzerine çıkması hedefleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu