OTOMOBİL

Opel Grandland’ın Yeni Modeli Piyasaya Sürüldü!

Opel, Eisenach Fabrikasında Yeni Grandland’ın Üretimini Tanıttı

Yeni Grandland’ın tanıtımı, Türingiya’daki Eisenach fabrikasında gerçekleştirildi. Opel, fabrikayı gelecekteki elektrikli modeller için uygun hale getirmek amacıyla 130 milyon Euro yatırım yaparak marka üretiminde önemli değişiklikler yaptı. Eisenach fabrikası, Grandland’ın üretimi için ultra modern bir elektrik santraline dönüştürüldü ve 14 hektarlık alanda yeni bir güneş enerjisi çiftliği kurularak fabrikaya enerji sağlanması hedeflendi.

Opel’in yeni nesil birinci sınıf SUV’u Grandland’ın dünya prömiyeri Eisenach fabrikasında gerçekleştirildi. Model, yalnızca bu fabrikada üretilecek ve fabrika bir batarya atölyesi ile en iyi SUV’un ortak bir üretim hattına sahip olarak elektrikli otomobil yelpazesini genişletecek.

Yeni Grandland Elektrik, STLA Medium platformu üzerinde tasarlanan ilk Opel modeli olarak dikkat çekiyor. 98 kWh’lik düz batarya paketi ve yeni nesil elektrikli motoru sayesinde yaklaşık 700 km menzil sunabilen araç, karbon emisyonu üretmeden çevreci bir seçenek sunuyor.

Eisenach fabrikası, gelecekteki elektrikli modellerin üretime uygun hale getirilmesi için yapılan yatırımlarla modernize edildi. Gövde atölyesinde ve son montajda yapılan modifikasyonlar, çoklu enerji platformu ve STLA Medium platformu üzerinde tasarlanan araçların üretimine olanak sağladı. Ayrıca, tesisteki konveyör sistemi güçlendirildi ve yeni batarya atölyesi kurularak elektrikli Grandland’in montajı için önlemler alındı.

Gelecekte, yeni Opel Grandland, Deutsche Bahn ile demir yolu bağlantıları üzerinden müşterilere taşınarak ulaştırılması planlanıyor. Bu adım, markanın çevre dostu ve sürdürülebilir ulaşım vizyonunu destekler nitelikte.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu