MANŞETLER

Yıllar önce hepimizin favorisi olan duvar kağıdı: İşte arkasındaki hikaye!

Nepa Vadisi’nin Büyüleyici Yeşilliği ve Microsoft’un Ekran Arkaplanı Hikayesi

2000’li yılların başında, muhtemelen bir bilgisayar kullanıcısıysanız, en az bir kez Nepa Vadisi’nin büyüleyici yeşilliği ile karşılaşmışsınızdır. Nepal Vadisi, Microsoft bilgisayarların ekran fotoğrafı olarak kullanılan bu tanıdık görselin arkasındaki hikayeyi sizin için derledik. İşte detaylar!

1990’ların çoğunu, üzümlerine zarar veren mikroskobik bir zararlı olan filoksera’nın yayılmasını engellemeye çalışarak geçiren Nepa Vadisi, 1999 yılında salgının normal seyrine ulaşmasıyla yaklaşık 50.000 dönümlük alanın yok olmasına şahit oldu.

1998 yılında, Charles O Rear adında bir kişi, arabasının camında parlayan etkileyici görüntüyü fark etti ve bu manzarayı fotoğraflamaktan kendini alamadı.

O Rear, fotoğrafı hiçbir şekilde düzenlemeden, Bill Gates’in kurduğu bir stok fotoğraf ve görsel lisanslama sitesine yükledi. Microsoft, bu görseli ana ekran resmi olarak kullanmak istedi ve satın aldı. Daha sonra görüntüye “Bliss” adını veren Microsoft, Windows XP’nin 2001 yılında piyasaya sürülmesinden bu yana en az bir milyar kişiye görüntüyü ulaştırdı.

Kaynak: Artsy

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu