MANŞETLER

Yapay Zeka ile Yapılan Röportajda Tazminat Ödemesi Yapılacak

Michael Schumacher Ailesi Yapay Zekâ Tarafından Üretilen Röportaj Sonrası 200 Bin Euro Tazminat Kazandı

Formula 1’in efsanevi pilotu Michael Schumacher, Aralık 2013’te geçirdiği kaza sonrası komaya girdi. O zamandan bu yana kamuoyundan uzak bir şekilde Cenevre Gölü’ndeki evinde sağlık personeli ekibi ve eşi Corinna tarafından bakılmaktadır. Schumacher’in durumu hakkında fazla bilgi paylaşılmamaktadır.

Alman Die Aktuelle dergisi, Nisan 2023’te yayımladığı Schumacher röportajında yapay zekâ tarafından üretilen sözlerin kullanıldığı anlaşıldı. Bu durum geniş tepkilere neden oldu ve yayıncılar 200 bin Euro tazminat ödemeyi kabul etti.

Derginin editörü görevden alındıktan sonra, Schumacher ailesine özür dilenmesi ve tazminatın ödenmesine karar verildi. Ailenin, Michael Schumacher’ın durumunu gizli tutması nedeniyle haber, büyük ses getirdi.

Schumacher, tarihin en başarılı F1 pilotlarından biridir ve 1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004 yıllarında yedi kez dünya şampiyonluğu yaşamıştır. Kariyerinde 71 kez en hızlı turu atmış ve 155 kez podyuma çıkmıştır.

Eşi Corinna, 2021’de yayınlanan “Schumacher” belgeselinde, Schumacher’ın durumuna dair güncel bilgileri paylaşmış ve yaşadığı hayatın artık farklı olduğunu belirtmiştir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu