MANŞETLER

Toplumdaki utanmazlık üzerine bir araştırma: Ayıp II

Dilan Çiçek Deniz, Cannes Dönüşü Esra Dermancıoğlu’na Cevap Verdi

İstanbula dönen Dilan Çiçek Deniz, ünlü oyuncu Kevin Costner ile yaptığı röportajın yankılarını Cannesda almıştı. Ancak dönüşünde odak noktası başka bir konu oldu. Esra Dermancıoğlunun Cannesa giden Türk oyuncuları eleştiren sözlerine dair görüşleri merak edilen Deniz, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Esra Dermancıoğlunun “Çıplaklık” eleştirilerine yanıt veren Dilan Çiçek Deniz, havaalanında gazetecilerle buluştu. Dermancıoğlunun eleştirilerini hatırlatan gazetecilere sert bir şekilde cevap veren Deniz, “Çok ayıp buluyorum. O yüzden zamanımıza yazık, hiç konuşmaya gerek yok. Ben nasıl istediğimi giyinmekte özgürsem, insanlar da eleştirmekte özgür. Kıyafet eleştirmek başka ama benim tercihlerime saygı duymayıp, bunu çıplaklığa indirgemek bambaşka” dedi.

29 yaşındaki Deniz, Esra Dermancıoğlunun sözlerine Birce Akalayın ardından verdiği ikinci önemli tepkiyi de böylelikle ortaya koymuş oldu. Cannesa giden Türk oyunculara yapılan eleştirilere farklı bir bakış açısı getiren Dilan Çiçek Denizin bu açıklamaları da gündem yarattı.

Esra Dermancıoğlunun ifadeleri gündemdeki yerini korurken, Türk oyuncular arasındaki bu diyaloglar sinema dünyasında da heyecanla takip ediliyor. Cannes Film Festivali’nde yaşanan bu olaylar, Türk oyuncuların uluslararası alandaki temsiliyeti hakkında da düşündürücü soruları beraberinde getiriyor.

Bir dönem festivale katılan Türk oyuncuları eleştiren Esra Dermancıoğlunun açıklamalarına karşı Dilan Çiçek Denizin verdiği bu cesur yanıt, sinema endüstrisindeki tartışmaları da alevlendirecek gibi duruyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu