MANŞETLER

Tılsımlı Madalyonun Hikayesi nasıl anlatıyor?

Bonhams Müzayede Evindeki İslam ve Hint Sanatı Eserleri Büyüleyici Detaylarla Tanıtıldı

Bonhams Müzayede Evi’nin İslam ve Hint Sanatı Direktörü Oliver White, müzayede öncesi merak uyandıran eserlere dair bilgileri paylaştı.

Müzayedede çeşitli Osmanlı dönemi objelerinin yanı sıra Hindistan ve İslam dünyasına ait birçok eserin bulunduğunu belirten White, şaşırtıcı detayları bizimle paylaştı.

Müzayedede yer alacak en önemli eser olan Fatih Sultan Mehmet’in portresinin bulunduğu tılsımlı madalyonun, Rönesans döneminde İtalya’da yapıldığını düşündüğünü belirtti.

Tılsımlı madalyonun, Fatih Sultan Mehmet’in gençlik yıllarını tasvir ettiğini ve 1450’ye tarihlendiğini açıklayan White, madalyonun geçmişine dair ilginç detayları da bizimle paylaştı.

White, madalyonun çevresinde bulunan ifadelerin, 1440’larda Osmanlı ile Venedik arasında yapılan bir anlaşmada da kullanıldığını aktardı.

Ayrıca, müzayedede Osmanlı kılıçları, çiniler, fermanlar ve diğer tarihi eserlerin de satışa sunulacağını belirtti.

Müzayedede ayrıca İslam dünyasının tarihinde kullanılan silahlar ve askeri kıyafetlerin de bulunduğunu söyleyen White, Mohammed Khalil koleksiyonuna ait çeşitli eserlerin de dikkat çekici olduğunu vurguladı.

Bonhams Müzayede Evi’nde gerçekleşecek bu özel müzayedede, tarihin derinliklerinden gelen bu olağanüstü eserlerin tutkulu koleksiyonerlere ilham vereceğinden şüphe yok.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu