MANŞETLER

Okuyucuların tercihine göre belirlendi! En sevilen dolmalar

Taste Atlas’ın En Popüler Dolma Çeşitleri

Biber Dolması

Biber dolması, Türk mutfağının sevilen bir lezzeti olarak biliniyor. Bu geleneksel yemekte biberler, genellikle kıyma (dana veya kuzu), pirinç ve soğan karışımıyla dolduruluyor. Üzüm, çam fıstığı, nane ve sarımsak gibi ekstra malzemeler de bazı tariflerde kullanılıyor. Dolmalar, yavaşça az suda yumuşayana kadar pişiriliyor. Yanında taze ekmek ve yoğurtla servis edilmesi öneriliyor. İsteğe bağlı olarak, et kullanmadan hazırlanıp soğuk olarak da servis edilebiliyor.

Kuru Patlıcan Dolması

Patlıcan dolması, ülke genelinde birçok kebapçıda meze olarak sunuluyor. Kuru patlıcan dolması olarak bilinen bu yemek tipik olarak kurutulmuş patlıcanlarla yapılıyor. Kuru patlıcanlar önce yumuşayana kadar haşlanıyor. Daha sonra nane, nar ekşisi, soğan, kıyma, pirinç, bulgur, kuş üzümü veya çam fıstığı gibi malzemelerle dolduruluyor. Patlıcan dolmasının yoğurt, kıtır ekmek veya yeşil zeytin salatası ile birlikte tüketilmesi tavsiye ediliyor.

Kabak Dolması

Kabak dolması, Türk mutfağında yaygın olarak tüketilen bir lezzet. Bu yemeği oluşturan ana malzemeler genellikle kıyma (dana veya kuzu), pirinç, soğan ve domates… Yemek maydanoz, tuz ve karabiber ile tatlandırılıyor. Sade veya sarımsaklı yoğurt ile birlikte sunuluyor.

Domates Dolması

Bu popüler Türk yemeğinde doldurulmuş ve pişirilmiş domateslerden oluşuyor. Domatesler kıyma, pirinç, soğan, maydanoz, zeytinyağı, nane ve baharat karışımı ile dolduruluyor. Daha sonra büyük bir tencereye dik olarak yerleştiriliyor ve yumuşayana ve dolgu tamamen pişene kadar pişiriliyor. Yemek pul biberle süslenip yoğurtla servis ediliyor.

Enginar Dolması

Geleneksel bir Türk yemeği olan enginar dolması pirinç, soğan, maydanoz, zeytinyağı ve çeşitli baharatların bir araya getirilmesiyle hazırlanıyor. Enginarların içi bu karışımla dolduruluyor, üzerine zeytinyağı gezdiriliyor. Ardından yumuşayana kadar dolmalar pişiriliyor.

Yaprak Dolması

Asma yaprağından hazırlanan bu lezzetin Azerbaycan’ın ulusal yemeği olduğu, düğünlerde servis edildiği, Türkiye’deki versiyonunun aksine küçük ve yuvarlak olduğu belirtiliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu