MANŞETLER

Nvidia, muazzam gelirler elde ediyor

Nvidia, 2025 Mali Yılı İlk Çeyreğinde Rekor Gelir Elde Etti!

Nvidia, 28 Nisan’da sona eren 3 aylık döneme ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Şirketin bu dönemde elde ettiği gelir yıllık yüzde 262 artışla 26 milyar dolara çıkarak rekor kırdı. Bir önceki çeyreğe göre gelirini yüzde 18 artıran Nvidia, piyasa beklentisini de aşarak toplam gelirini 26 milyar dolar olarak duyurdu.

Chip üreticisi, 3. çeyrek için ise 28 milyar dolarlık gelir beklentisini paylaştı. Şaşırtıcı bir başarıya imza atan Nvidia hisseleri, 2,5 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaşarak Amazon ve Tesla’nın toplamından daha büyük bir değere ulaştı. Aynı zamanda, dünyanın en büyük halka açık 3. şirketi olan Nvidia, Apple ile pazar değeri arasındaki farkı yüzde 17’ye indirdi.

Yapay zeka yatırımlarının patlama yapmasıyla bu başarıyı elde eden Nvidia, 2.5 trilyon dolarlık piyasa değeriyle tüm Alman Borsası şirketlerinin borsa değerini de aştı. 5 yıl önce sadece 100 milyar dolar olan Nvidia’nın piyasa değeri olağanüstü bir artış gösterdi.

Şirketin kârı da bu dönemde göz kamaştırıcı bir artış gösterdi. Net kârı yıllık yüzde 628 artarak 14,9 milyar dolara yükselen Nvidia, hisse başına karını da 5,98 dolara çıkardı. Hissedarlarını düşünerek hisse bölünmesine gideceğini açıklayan Nvidia, işte böylece hisse sahipliğini daha erişilebilir hale getirmeyi hedefliyor.

Nvidia’nın Kurucusu ve CEO’su Jensen Huang, şirketin finansal başarısına ilişkin yaptığı açıklamada, yapay zeka alanında yaşanan ivmeli büyümeye vurgu yaparak, “Yapay zeka, şirketlerin verimliliğini artırırken gelir fırsatlarını da çeşitlendirecek bir teknolojidir” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu