Kalp ritminin bozulmasına neden olabilen stres ve yorgunluğa karşı uyanık olmalısınız!
Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Alper Canbay: Kalp Düzensizlikleri ve Tedavisi
Doç. Dr. Alper Canbay, kalp düzensizliklerinin farklı türlerde olabileceğini ve herkesi etkileyebileceğini vurguladı. Kalp düzensizliklerinin, kalbin elektriksel sisteminin anormal aktivitelerinden kaynaklanarak kalp atışlarını etkilediğini belirtti. Aritmilerin baş dönmesi, bayılma, göğüs ağrısı veya nefes darlığı gibi belirtilerle kendini gösterebileceğini söyledi.
Diyabet ve Tiroid Problemleri Kalp Düzensizliği Neden Olabilir
Doç. Dr. Canbay, stres, yorgunluk, kafein veya alkol tüketimi gibi etkenlerin yanı sıra kalp hastalıkları, yüksek tansiyon, diyabet veya tiroid problemlerinin de kalp düzensizliklerine sebep olabileceğine dikkat çekti. Kalp düzensizliği belirtileri yaşayanların vakit kaybetmeden doktora başvurması gerektiğini vurguladı.
Kalp Düzensizliği Tedavisi
Doç. Dr. Canbay, kalp düzensizliklerinin tedavisi için ilaçlar, cerrahi müdahaleler veya yaşam tarzı değişikliklerinin kullanılabileceğini belirtti. Doktor kontrolünün önemine vurgu yaparak düzenli sağlık kontrolleri ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarının korunmasının gerekliliğini ifade etti.
Ekstrasistoller ve Tedavisi
Dr. Canbay, ekstrasistollerin genellikle zararsız olduğunu ancak semptomların şiddetli olduğunda veya altta yatan kalp sorunları varsa müdahale gerekebileceğini belirtti. Tedavi seçeneklerinin; ilaçlarla semptomların hafifletilmesi veya yaşam tarzı değişikliklerinin yapılması olduğunu söyledi. Ekstrasistollerin tedavisinin semptomlara, sıklığa ve kişinin genel sağlık durumuna göre değişebileceğini ifade etti. Kesme
Ablasyon Tedavisi
Doç. Dr. Canbay, kalpte ritim bozukluğu yaşayanlara ablasyon işlemi hakkında bilgi verdi. Başarılı bir ablasyon işlemi ile kalpteki aritmi kaynağının etkisiz hale getirilebileceğini ve ilaç kullanımının ortadan kalkabileceğini dile getirdi. Hastaların bu işlem sayesinde tam iyileşme yaşayabileceğini belirtti.