MANŞETLER

İsrailli Bakan şaşkına döndürdü: Skandal Açıklama!

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Gazze’de Tam Kontrol İstiyor

İsrail’in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, savaşın ardından Gazze Şeridi’nde kontrolün tamamen İsrail’de olması gerektiğini savundu. Ben-Gvir, “Mümkünse Gazze’de yaşamak istiyorum” dedi ve Maariv gazetesine açıklamalarda bulundu.

Ben-Gvir, yaklaşık 8 aydır Gazze Şeridi’nde saldırı altında olan Filistinlilerin yerleşimlerinden bahsederek, “Gazze’de yaşayan yüz binlerce Filistinliye gönüllü göç çağrısında bulunuyorum” dedi. Kendisi ve İsrailli aşırı sağcı Bakanlar, Gazze’de kontrolün İsrail’e geçmesi gerektiğini ve yerleşim birimlerinin genişletilmesi gerektiğini vurguluyor.

Ben-Gvir’in öncelikli amacının Filistinlileri yerleşim bölgelerine teşvik etmek olduğunu ifade ettiği açıklamalarında, “Filistinlilerin gönüllü göç etmesi durumunda yeni yerleşim birimlerine dönüş imkanı doğacak” dedi.

İsrailli Bakanlar, Gazze’de yasa dışı Yahudi yerleşim alanlarının inşa edilmesi yönündeki taleplerini sık sık dile getiriyor. Bu çerçevede Ben-Gvir, Batı Kudüs’te yapılan konferansa öncülük etti ve yasa dışı yerleşim birimlerinin kurulması için destek aradı.

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın, 7 Ekim 2023’te İsrail’e karşı başlattığı kapsamlı saldırı sonrasında, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda binlerce Filistinlinin yaşamını yitirdiği bilgisi paylaşıldı. Savaşın devam ettiği süreçte, binlerce çocuk ve kadının hayatını kaybettiği, hastane ve okulların hedef alındığı aktarıldı. (Haberin görseli AP tarafından servis edilmiştir.)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu