MANŞETLER

İran Cumhurbaşkanı Raisi’ye Veda Ediyor

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan İçin Tören Düzenlendi

İran, Pazar günü helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan için törenler düzenlendi. Reisi’nin cenazesi bugün Meşhed kentinde, Abdullahiyan’ın cenazesi ise Tahran’da defnedilecek.

Dün Tahran’daki cenaze törenine yüz binlerce İranlı katıldı ve cenaze namazını İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney kıldırdı. Uluslararası Konferans Merkezi’nde düzenlenen törene çok sayıda ülkeden devlet başkanı, başkan yardımcısı, bakan, meclis başkanı ve özel temsilciler katıldı.

Başkentteki taziye merasimine İran’ın geçici Cumhurbaşkanı Muhammed Muhbir ile Dışişleri Bakan Vekili Ali Bakıri ev sahipliği yaptı. Türkiye’den Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da törene katılanlar arasındaydı.

Törene ayrıca Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, Hindistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Jagdeep Dhankhar, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Azerbaycan Başbakanı Ali Esedov, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Rusya Duma Başkanı Vyacheslav Volodin ve diğer ülkelerden gelen birçok yetkili de katıldı.

Haberin devamını okumak için tıklayınız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu