MANŞETLER

Gazze Şeridi’nde sınır kapıları hala kilitli, insanlar beklemeye devam ediyor.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne Uyguladığı Kuşatma İnsani Krizi Derinleştiriyor

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’nin güneyinde yoğun saldırıları devam ederken Refah ve Kerem Ebu Salim sınır kapılarını 14 gündür kapalı tutması, insani krizin boyutunu giderek derinleştiriyor.

Basındaki haberlere göre, İsrail’in kapattığı sınır kapılarından çok az insani ve tıbbi yardımın geçişine izin veriliyor. Saldırılar sırasında İsrail güçleri, 3 binden fazla yardım tırının Gazze’ye girişini engelledi. 700’e yakın hasta ve yaralının tedavi için Gazze Şeridi dışına çıkmasına izin verilmedi.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı’nın Telegram hesabından yapılan açıklamada, İsrail’in 227 gündür süren saldırıları sonucu Gazze Şeridi’nde ilaç ve tıbbi malzeme sıkıntısı yaşandığı vurgulandı.

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail ordusunun Refah’tan son 2 haftada 810 binden fazla Filistinlinin ayrılmak zorunda kaldığını bildirdi.

Gazze’ye insani yardım taşıyan konvoylar sık sık İsrailli aşırılıkçıların ve yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin hedefi oluyor. Fanatik Yahudi yerleşimciler, Gazze’ye giden tırları engelliyor, içindeki yardımları yağmalıyor.

İsrail’in Refah ve Kerem Ebu Salim sınır kapılarını kapatmasının ardından Gazze Şeridi’nde acil hizmetler, cerrahi operasyonlar ve çeşitli sağlık hizmetlerinin sunulması için gerekli ilaç ve tıbbi malzeme konusunda büyük eksiklik yaşanıyor.

Dünya Sağlık Örgütü de Gazze Şeridi’nde temel ilaç ve yakıt tedarikinin çok düşük olduğunu ve güvenlik kısıtlamaları nedeniyle hareketin sınırlı olduğunu bildirmişti.

*Haberin görseli AA tarafından servis edilmiştir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu